Kalasatama alueena

Liike-elämä, kauppa ja asuminen yhdistyvät luontevasti Kalasataman trendikkäässä ja urbaanissa sykkeessä

Kalasatamasta rakentuu mittava, monipuolinen ja moderni kaupunginosa. Alueen palveluvalikoima monipuolistuu jatkuvasti uudisrakentamisen ja asukasmäärän kasvun myötä. Liike-elämä, kauppa ja asuminen yhdistyvät luontevasti sen trendikkäässä ja urbaanissa sykkeessä. Alueelta löytyy monipuoliset palvelut ruokailuun, liikkumiseen ja kuntoiluun.

Entinen satama- ja teollisuusalue on muuttunut yli 4 000 ihmisen kaupunginosaksi. Alueella rakennetaan tällä hetkellä enemmän kuin missään muualla Helsingissä. Myös peruspalveluita alueelle rakennetaan asukasmäärän kasvaessa. Alueen julkiset liikenneyhteydet ovat hyvät ja sijainti Itäväylän varrella palvelee myös autoilijoita. Metro, bussit sekä uusi Pasila-Kalasatama raitiovaunulinja parantaa julkisia liikenneyhteyksiä entisestään. Kalasatamassa lähellä ovat koti, palvelut, työ ja vapaa-aika.

Kalasataman laaja palvelutarjonta

Kalasataman kupeessa sijaitseva Teurastamon ravintola-, tapahtuma- ja myymäläalue sijaitsee talojemme kupeessa, samoin kuin kauppakeskus Redi monipuolisine palveluineen.

Teurastamon alue heräsi eloon vuonna 2012 osana Helsingin designpääkaupungin tunnustusta. Alueena se on alati mukautuva ja muuttuva, kuitenkin kunnioittaen vuonna 1933 rakennetun Teurastamon perintöä tiiliseinineen ja tehdashalleineen. Teurastamon ja Tukkutorin rinnakkaiselo tuo kaikkien kaupunkilaisten ulottuville tuoreimmat raaka-aineet suoraan toimittajilta ja sen piha toimii ympäristönä ulkotapahtumille ympäri vuoden.

Kellohalli toimii osana ravintoloitsijoiden, kahvilayrittäjien ja jäätelöyrittäjien porukkaa, jotka valittiin tuomaan alueelle uutta kaupunkilaista henkeä. Tukkutori ja siellä sijaitseva Teurastamo ovat historiallinen osa Kalasataman kasvavaa aluetta ja sijaitsee liikenteen silmukohdassa, Kalasataman metroaseman vieressä.

Valmis Kalasatama 2040

  • 175 hehtaaria
  • asukkaita 25 000
  • työpaikkoja 10 000
  • asuntoja 1 200 000 kerrosneliötä
  • toimitiloja 400 000 kerrosneliötä