”Saimme palvelua, jota emme edes osanneet odottaa”

Kuvassa vas. Kati Sasse, Anne Miikkulainen ja Katja Rautiainen

Ennen pandemiaa immateriaalioikeuksien asiantuntijaorganisaatiossa Berggrenillä tehtiin töitä 90%sti toimistolla, aivan kuten useimmissa muissakin suomalaisissa yrityksissä. Koronarajoitusten myötä etätyö tuli osaksi työskentelytapoja myös Berggrenillä. Samaan aikaan olemassa olevan toimiston vuokrasopimus oli päättymässä, jolloin tuli luonnollinen hetki miettiä tilatarvetta ja työskentelytapoja uudelleen.

Olimme jo aiemmin kyseenalaistaneet tarvitsemmeko kaikille nimettyjä työpisteitä. Koronan myötä havaitsimme, että teimme noin 50-50 töitä etänä ja toimistolla. Silloiset noin 700 m2 tilat koettiin liian isoiksi”, pohjustaa Berggrenin henkilöstöjohtaja Kati Sasse.

”Lähdimme todella nopeasti liikkeelle ja osallistimme henkilöstöä päätöksenteossa. Yksi isoimmista kysymyksistä oli, pysymmekö Hervannassa vai haluammeko lähemmäs Tampereen keskustaan. Luonnollisesti mielipiteitä oli paljon ja kävimme monet keskustelut tulevan toimiston sijainnista ja millaiset niiden pitäisi olla”, Sasse jatkaa.

Uudet toimintatavat, uusi ympäristö

Berggerissä päädyttiin muutamien vaihtoehtojen jälkeen Hatanpään valtatiellä sijaitsevaan Valtatie 30 business parkiin. Kun henkilöstö näki tulevan toimiston pohjan ja suunnitelman, vastaanotto oli varsin positiivista ja muutos nähtiin hyvänä asiana. Uusia toimintatapoja on helpompi ottaa käyttöön, kun myös ympäristö on uusi. Nimettyjen työpisteiden sijaan henkilöstö varaa itselleen työpisteen sekä pysäköintipaikan niille päiville, jolloin on toimistolla. Uudessa toimistossa haluttiin säilyttää myös tilava taukotila spontaaneille kohtaamisille.

Koko prosessi lähti käyntiin ripeästi ja eteni loppuun asti vauhdilla ja on saanut ylistäviä kommentteja niin muuttoprojektiin osallistuneilta kuin koko henkilöstöltä. Castellumin paikalliset yhteistyökumppanit kiinteistöpäällikkö Erkko Mäenpää ja vuokrauspäällikkö Jukka Koivistoinen niin ikään saavat vuolaat kiitokset hyvin sujuneesta yhteistyöstä, avoimesta kommunikoinnista ja että kaikki sovitut asiat on tehty ajallaan ja sovitun mukaisesti.

”Vuokrasopimusneuvottelut Jukan kanssa antoi erittäin positiivisen kuvan, miten loppuprojektinkin voi odottaa mennä ja sama jatkui Erkon kanssa”, Sasse kiittää.

”Rikkinäistä puhelinta ei ollut projektin missään vaiheessa. Arkkitehti ja rakennusinsinöörit olivat mukana suunnittelupalavereissa ja saimme heti otettua mieleen nousseet asioita esiin. Toiminta tuntui tehokkaalta ja tuli turvallinen olo”, kertovat muuttoprojektissa mukana olleet IP spesialistit Anne Miikkulainen ja Katja Rautiainen.

Laatua ja luotettavuutta henkivä kiinteistö

”Valtatie 30 toimistotalo henkii vahvaa brändiä. Yleisilme heti sisään tultaessa, on laadukas ja moderni. Teemme paljon luottamuksellista työstä, joten meille on tärkeää, että myös fyysinen ympäristö herättää luottamusta. Tämä oli yksi päätöksenteon kriteeri, jotta löydämme omalle brändillemme sopivan paikan”, täydentää Sasse,

”Saimme palvelua, jota emme edes osanneet pyytää, mutta joka oli hyvin merkityksellistä siinä hetkessä. Kiinteistöhuollon miehet kävivät meille esittäytymässä, jonka jälkeen on aina helpompi asioida ihmisten kanssa ja tietää kehen olla yhteydessä. Voimme lämpimästi suositella Valtatie 30 tomistotaloa kenelle tahansa uudeksi toimipaikaksi. Ennen kaikkea Castellumin paikalliset yhteistyökumppanit olivat tärkeät tekijät, joiden kanssa koko projekti sujui mutkattomasti ja tehokkaasti”, toteavat Sasse, Miikkulainen ja Rautiainen yhdestä suusta.

Berggren on kansainvälinen täyden palvelun IPR-talo. Tarjoamme huippuosaamisen, kokonaisvaltaiset palvelut ja digitaaliset ratkaisut kaikkiin IPR-tarpeisiisi. Yhdistämme laajan IPR-osaamisemme varmistamaan aineettoman omaisuutesi parhaan mahdollisen hyödyntämisen. www.berggren.eu

Castellum on kiinteistösijoitusyhtiö, joka auttaa yrityksiä kehittymään ja ihmisiä kasvamaan. Luomme menestyviä ja kestäviä työympäristöjä pohjoismaisille kasvualueille. Olemme Suomessa vahvasti läsnä pääkaupunkiseudulla ja kasvatamme kiinteistöportfoliotamme myös muissa Suomen kasvukeskuksissa, joissa toimimme paikallisten yhteistyökumppaneidemme kanssa. www.castellum.fi