Castellumin osake saa Green Equity -merkinnän Nasdaqilta

Castellum AB on täyttänyt kaikki ehdot Green Equity -merkinnän saamiseksi Nasdaq OMX Tukholmassa ja on nyt ensimmäinen kiinteistösijoitusyhtiö Pohjoismaissa, joka on hyväksytty ja luokiteltu sellaiseksi.

Castellum AB:n toimitusjohtaja Rutger Arnhult osallistuu maanantaina 12.9.2022 kello 9:30 ET Nasdaq Towerissa New Yorkissa järjestettävään kellojen soittotilaisuuteen korostaakseen yhtiön osakkeen vihreää merkintää Nasdaq OMX:ssä.

”On äärimmäisen hienoa, että Castellum on saanut tämän nimityksen ottaen huomioon, kuinka kauan ja systemaattisesti olemme työskennelleet vastuullisuusasioiden parissa. Vastuullisuustavoitteemme on asetettu korkealle ja olemme hyvin sitoutuneita tavoitteeseemme. Nimeämällä Castellumin osakkeen vihreäksi osoitamme sijoitusmarkkinoilla selkeästi, että Castellum on suunnannäyttäjä ja vaikuttaja aikamme suurimmassa haasteessa. Samalla autamme sijoittajia tekemään kestäviä päätöksiä”, toimitusjohtaja Rutger Arnhult Castellum AB:sta sanoo.

”Se, että Castellumin vastuullisuustyöhön liittyvät tulokset ylittävät jo nyt reilulla marginaalilla asetetut vaatimukset, ei tarkoita, että jatkossa hidastamme vauhtia saavuttaessamme oman pitkän aikavälin tavoitteemme olla ilmastoneutraali viimeistään vuoteen 2030 mennessä. Castellumille on luonnollista olla uusien pitkäaikaisten, ilmastomyönteisten ratkaisujen liikkeellepaneva voima myös oman toimialamme ulkopuolella”, Rutger Arnhult jatkaa.

Nasdaqin Green Equity -merkinnän tarkoituksena on lisätä näkyvyyttä kestäviä sijoituksia etsiville sijoittajille. Vihreän osuuden kriteerien täyttämiseksi vähintään 50 prosenttia myynnistä ja 50 prosenttia investoinneista on katsottava vihreäksi ja alle 5 prosenttia kohteista voi olla sidottu fossiilisiin polttoaineisiin.

Castellum on palkannut tutkimusyhtiö Cicero Shades of Greenin ulkopuoliseksi tahoksi hakuprosessin tarkistamiseen. Ciceron mukaan 60 prosenttia myynnistä ja 62 prosenttia investoinneista täyttää vihreäksi katsomisen vaatimukset.

”Yksi ensimmäisistä suurimmista kiinteistösijoitusyhtiöistä olemme uskomattoman ylpeitä siitä, että osakkeemme on nyt saanut Nasdaqin Green Equity -merkinnän ja voidaan siten luokitella vihreäksi. Kiinnostus kestävään sijoittamiseen on lisääntynyt huomattavasti viime vuosien aikana, ja jatkossa vihreät investoinnit ovat ratkaisevan tärkeitä yhteisten kestävän kehityksen tavoitteidemme saavuttamisessa ja ilmastoneutraalin maailman saavuttamisessa”, sanoo Filip Elland, Castellum AB:n vastuullisuusjohtaja.

Lisätietoja:

Rutger Arnhult, toimitusjohtaja Castellum AB, +46 704-58 24 70
Filip Elland, vastuullisuusjohtaja Castellum AB, +46 70-320 63 26

Tietoja Castellumista

Castellum AB on yksi Pohjoismaiden suurimmista listatuista kiinteistöyhtiöistä, joka kehittää joustavia työpaikkoja ja älykkäitä logistiikkaratkaisuja. Kiinteistöjen arvo oli 30.6.2022 noin 185 miljardia kruunua, mukaan lukien norjalaisen Entra ASA:n omistusosuus. Toimimme houkuttelevilla pohjoismaisilla kasvualueilla. Yksi kestävän kehityksen tavoitteistamme on tulla täysin ilmastoneutraaliksi viimeistään vuoteen 2030 mennessä. Castellum AB on ainoa pohjoismainen kiinteistö- ja rakennusyhtiö, joka on valittu Dow Jonesin kestävän kehityksen indeksiin (DJSI). Castellumin osake on listattu Nasdaq Stockholm Large Cap -listalla.