Tulevaisuuden työelämä 2024 -webinaari 7.5. klo 9–10. Ilmoittaudu nyt!

Rantatie Business Parkille myönnetty Excellent-tason BREEAM In-Use ympäristösertifikaatti

Helsingin Kalasatamassa sijaitseva Rantatie Business Park -kiinteistömme on saavuttanut tavoitellun BREEAM In-Use ympäristösertifikaatin Excellent-tason. Ympäristösertifiointi on kolmannen osapuolen tekemä auditointi kiinteistön ympäristömyönteisyydestä. Sertifioinnit mahdollistavat kiinteistöjen vertailtavuuden ympäristövaikutusten ja energiankäytön osalta, ja tuovat esiin kiinteistön omistajatahon kiinteistön kestävän ylläpidon ja kehittämisen tuloksia.

Rakennusta arvioidaan useiden osa-alueiden, kuten energiankäytön, sisäilmaston, jätehuollon, rakennuksen sijaintia suhteessa julkiseen liikenteeseen, rakennusmateriaalivalintojen sekä rakennuksen mahdollisesti aiheuttaman saastuttamisen perusteella. Tulevaisuudenkestävyys, mahdollisimman muunneltavat tilat sekä nykyaikainen kiinteistöautomaatio ja uusiutuvan energian käyttö toivat Rantatie Business Parkille erinomaiset arvosanat.

”Ympäristökysymykset ovat Castellumille erittäin tärkeitä ja on hienoa saada tunnustus kiinteistön ylläpidon toimesta tapahtuville kehitystoimille. Kestävä kiinteistökehitys palvelee myös asiakkaitamme esimerkiksi energiatehokkuuden parantumisella tai pitämällä ympäristölle haitalliset kemikaalit poissa kiinteistöstä “, toteaa Castellumin Asset Manager Annmari Kallioinen.   

Rantatie Business Park on rakennettu kolmessa vaiheessa: Original, jossa sijaitsee pääsisäänkäynti ja ravintolan tiloja valmistui vuonna 2010. Uusimmille osille (Kasvu 2017) ja Loikka (2019) on myönnetty lisäksi rakennusvaihetta ja suunnittelua ohjanneet LEED Gold sertifikaatit, osoituksena energiatehokkaista ja vähäpäästöisistä suunnitteluratkaisuista.

Yhtenä Pohjoismaiden vastuullisimpana kiinteistöyhtiönä Castellumin tavoitteena on, että 50 % kaikista kiinteistöistämme on ympäristösertifioituja vuoteen 2025 mennessä. Kaikista Suomen kiinteistöistä 95 % on ympäristösertifioituja vuonna 2024.

Lisää luettavaa

Toimiston merkitys kulttuurinrakentajana

Ceino Kiinteistöhallinta Oy kiinteistöjohtamisen kumppaniksi Castellumin kohteisiin

Martintalon kehitysprojektit 2023-2024

Miten etätyötä ja hybridityöskentelyä tulisi johtaa? Vai tarvitseeko sitä johtaa?