Opas seuraavaan toimistoosi

Millaisen toimiston tarvitset tulevaisuudessa?

Opastamme sinua valitsemaan oikein!

Harkitsetko toimiston vaihtoa tai kenties nykyisten toimitilojen mukauttamista ja kehittämistä tulevaisuuden tarpeita varten? Me Castellumilla autamme tunnistamaan yrityksesi tarpeet ja löytämään sopivan ratkaisun, joka toimii nyt ja tulevaisuudessa.

Toimisto-opas antaa sinulle 8 vinkkiä, jotka helpottavat seuraavaan toimistoon tai toimitilaan liittyvää päätöksentekoa. Näin päätöksentekoprosessi sujuu helpommin ja voimme yhdessä suunnitella työympäristön, johon työntekijät haluavat tulla ja jossa he viihtyvät. 

Kartoita tarpeet ja laadi tiekartta tulevaisuuteen

Paras perusta hyville päätöksille ja valinnoille on perusteellinen tarveanalyysi.

Tässä 8 vinkkiä, jotka helpottavat seuraavaan toimistoon tai toimitilaan liittyvää päätöksentekoa. Muistilista puolestaan auttaa pohtimaan mitä tulee huomioida ennen toimitilan suunnittelua.

1. Määritä suunta ja mukauta työympäristö kuvastamaan yrityksen visiota

Millainen yrityksen pitäisi olla ja millaisena muiden tulisi nähdä se? Millainen kokemus vierailijalle pitäisi muodostua yrityksestä? Toimitilalla on tärkeä yrityksen visiota, yrityskulttuuria, yrityskuvaa ja brändiä edistävä merkitys sekä sisäisesti että ulkoisesti.

Pohdi, miten yrityksen toimitilat voisivat kuvastaa parhaiten yrityksen arvoja ja vahvistaa niitä sijaintipaikan valinnan, suunnittelun ja ominaisuuksien osalta. Yrityksen johdon pitää olla yksimielinen tulevien työympäristön ja työskentelytapojen strategisesta suunnasta.

2. Anna aiheesta kiinnostuneiden työntekijöiden viedä asiaa eteenpäin

Tarveanalyysin ja ratkaisuehdotusten tekeminen on hyvä antaa sellaisille työntekijöille, jotka ovat kiinnostuneita aiheesta ja haluavat aidosti perehtyä siihen. Kaikille työntekijöille on toki hyvä tarjota mahdollisuus ilmaista mielipiteensä ehdotuksista, mutta kaikki eivät voi päättää.

Huomaathan myös, että tarveanalyysiin pitää sisällyttää myös liiketoiminnan, eri tiimien ja työntekijöiden tarpeet.

3. Tee päätös sijainnista

Kiinteistöjen myynti-ilmoituksien perusteella tärkeimmät asunnon valintaan vaikuttavat kriteerit ovat sijainti, sijainti ja sijainti. Tämä koskee myös työpaikkoja.

Onko työpaikka hyvien kulkuyhteyksien varrella? Onko lähellä ravintoloita? Onko ympäristö turvallinen ja miellyttävä? Vahvistaako sijainti yrityskuvaa? Tee tilanneanalyysi ja päätä, mikä on yrityksellenne tärkeintä.

4. Pohdi, millaisia erilaisia tiloja tarvitaan

Millaisia kohtaamispaikkoja ja erilaisiin tarkoituksiin sopivia tiloja tarvitaan, jotta jokainen työntekijä voisi tehdä työnsä mahdollisimman hyvin? Joidenkin on ehkä saatava työskennellä yksin ja häiriöttä, kun taas toiset ratkovat mieluiten ongelmia ryhmässä.

Jotkut käyvät toimistolla vain satunnaisesti ja toiset joka päivä. Suunnittelu kannattaa aloittaa kartoittamalla nykytilanne: mikä toimii hyvin ja missä on parantamisen varaa? Laatikaa myös luettelo tulevaisuuden tarpeista.

5. Ole joustava

Kuinka monta työntekijää yrityksellä on tulevaisuudessa – ensi viikolla tai ensi vuonna? Kuinka monta työpistettä tarvitaan?

Vaikka tulevaisuuden ennustaminen voi olla vaikeaa, kannattaa aina ajatella pitkällä aikavälillä. Valitse tilat, joita voidaan kehittää ja mukauttaa liiketoiminnan tarpeiden muuttuessa.

6. Oikea yhdistelmä tulevaisuutta varten

Millainen toimisto sopii yrityksellesi parhaiten? Nykyään monet puhuvat, että tulevaisuuden toimiston olisi oltava ennen kaikkea stimuloiva kohtaamispaikka. Toiset taas näkevät toimiston ennemminkin paikkana, jossa voi työskennellä tehokkaasti, rauhassa ja hiljaisuudessa.

Suunnittelu on hyvä aloittaa tarkastelemalla jo olemassa olevaa toimistoratkaisua ja pohtia, mitkä asiat toimivat hyvin tarvittavien toimintojen kannalta.

7. Luo työpaikka, jossa viihdytään

Mitä vaaditaan, että työntekijät viihtyvät töissä paremmin kuin missään muualla? Terveellinen työympäristö, sosiaalisia kohtaamispaikkoja, viihtyisä sisustus, mahdollisuus yksittäisten työpisteiden mukauttamiseen tilanteen ja päivittäisten tarpeiden mukaan?

Kysymys on tietysti paljon muustakin kuin itse tiloista, mutta fyysinen ympäristö ja sijainti ovat kaksi tärkeää osa-aluetta.

8. Ota yhteyttä Castellumiin

Castellumissa tehtävänämme on auttaa yrityksiä kehittymään ja ihmisiä kasvamaan. Ota yhteyttä, niin kehitetään yhdessä ratkaisu, joka vastaa sekä tämän päivän että huomisen tarpeita.

Lataa koko opas tästä

Castellumin toimisto-oppaasta löydät kaiken, mitä sinun tulee tietää, kun olet vaihtamassa tai päivittämässä toimistoasi. Älä myöskään missaa käytännön muistilistaamme, kun lähdet suunnittelemaan seuraavaa toimistoa.