Castellum - Yli Odotusten

Luomme työpaikkoja, joissa ihmiset ja yritykset menestyvät.

Olemme kumppanisi, joka on sitoutunut kestävään kasvuun, vastuullisuuteen ja jatkuvaan kehittymiseen. Yli odotusten.

Castellum on kiinteistösijoitusyhtiö, joka auttaa yrityksiä kehittymään ja ihmisiä kasvamaan. Luomme menestyviä ja kestäviä työpaikkoja pohjoismaisille kasvualueille pitämällä asiakkaamme lähellä ja samalla pysyen innovaatioiden ja osaamisen kärjessä.

Suomen Castellumin kiinteistöt sijaitsevat Helsingin parhailla paikoilla, hyvien kulkuyhteyksien päässä Kalasatamassa, Sörnäisissä ja Salmisaaressa.

Oma henkilökuntamme on vahvasti läsnä asiakkaan arjessa. Johdamme, valvomme ja kehitämme yhteistyökumppaneiden palvelua ja toimintaa. Haastamme itseämme ja kollegoitamme vahvistuaksemme sekä organisaationa että yksilöinä.

Emoyhtiömme Castellum AB on yksi Pohjoismaiden suurimmista kiinteistösijoitusyhtiöistä, jonka kiinteistöjen arvo on noin 9 miljardia euroa. Castellum AB toimii Ruotsin 17:lla kasvualueella sekä Helsingissä ja Kööpenhaminassa.

Yksi kestävän kehityksen tavoitteistamme on tulla täysin ilmastoneutraaliksi vuoteen 2030 mennessä. Castellum on ainoa pohjoismainen kiinteistö- ja rakennusyhtiö, joka on valittu Dow Jonesin kestävän kehityksen indeksiin (DJSI). Castellumin osake on listattu Nasdaq Stockholm Large Cap -listalla.

Arvomme

Henkilökohtainen

Suhteet luodaan ihmisten, eikä yritysten välillä. Kaikilla työntekijöillämme on päätäntävalta siitä, miten asiat tulisi tehdä – jotta ne hoituvat nopeasti. Monimuotoisuutemme tekee meistä parempia, koska se auttaa meitä näkemään asioita eri näkökulmista.

Intohimoinen

Intohimoinen tarkoittaa pyrkimystä tehdä asioita hieman paremmin. Joka kerta.

Ennakoiva

Ennakoivuus tarkoittaa kykyä nähdä tarpeet ja ratkaista ne jo ennen ongelmien syntymistä. Se on myös uskallusta kyseenalaistaa ja muuttua – ja sitä kautta kehittyä. Ennakoivuus on uteliasuutta ja eteenpäin suuntautuvaa ajattelutapaa.

Luotettava

Luotettavuus tarkoittaa lupausten pitämistä, kuuntelemista, mielipiteesi sanomista ja muiden mielipiteiden kunnioittamista. Pystyt antamaan neuvoja, löytämään vaihtoehtoja ja ratkaisuja – myös haastavissa tilanteissa.

Castellumin arvonluontistrategia

Castellumin arvonluontistrategiassa ovat investoinnit, liiketilojen kehittäminen ja hallinta sekä palvelutarjonta hajautetussa ja asiakaslähtöisessä organisaatiossa. Castellum keskittyy kassavirtaan ja toimii pienellä taloudellisella riskillä – optimoidakseen olosuhteet yrityksen yleisten kasvutavoitteiden saavuttamiseksi ja omistaja-arvon luomiseksi.

Kiinteistöjohtaminen

Hyvän liiketoiminnan, kestävän kehityksen ja innovaatioiden pohjalta rakennettu johto sekä läheiset suhteet asiakkaisiimme luo asiakkaillemme mahdollisuuden saavuttaa liiketoimintatavoitteensa.

Kiinteistökehitys

Castellum sijoittaa jatkuvasti olemassa oleviin kiinteistöihin ja kehittää uusia. Tämän tavoitteena on laadukas, kestävämpi ja vakaampi kiinteistösalkku sekä lisääntynyt ansaintavoima. Castellum on aktiivinen toimija, joka edistää kaupunkikehitystä ja -kasvua.

Kiinteistösijoittaminen

Kasvatamme kiinteistösalkkuamme jatkuvasti vahvistaaksemme Castellumin asemaa Pohjoismaiden kasvukaupunkien johtavana toimijana.

Marraskuussa 2020 ruotsalainen pörssinoteerattu kiinteistösijoitusyhtiö Castellum AB osti suomalaisen, perheomisteisen Lindström Invest Oy:n osakekannan.

Kiinteistökehitys- ja sijoitusyhtiönä Lindström Invest Oy aloitti liiketoimintansa vuoden 2002 alussa kun teollisuustekstiileistään tunnettu Lindström Oy jaettiin. Jakautumisen yhteydessä Lindström Oy:n kiinteistöomaisuus siirrettiin Lindström Investin hallintaan. Näin Investin omistukseen siirtyivät ikonisen Lindström Talon ohella yhtiöön vuosien varrella hankitut toimisto- ja liiketilat sekä asunnot. Tämän jälkeen kiinteistöomaisuuden koko kasvoi tasaisesti.

Castellum tuli Suomen markkinoille kesällä 2018 ostaessaan Salmisaarenaukio 1 kiinteistön. Lindström Invest yrityskaupan myötä marraskuussa 2020 Castellumille siirtyi kiinteistöomaisuuden lisäksi Investin asiantuntijatiimi. Helmikuusta 2021 alkaen toimimme Castellum brändin alla.

Lindström Talona tunnettu punatiilinen, aikanaan Lindströmin pesulana toiminut vanha teollisuuskiinteistö säilyttää nimensä.