Liiketoiminta ja kiinteistöportfolio

Castellumin liiketoimintamalli perustuu paikallisen ja asiakaslähtöisen organisaation hallinnoimiin liiketiloihin sekä niihin sijoittamiseen ja kehittämiseen. Castellum keskittyy kassavirtaan ja harjoittaa pienen riskin liiketoimintaa. 

Castellum omistaa Ruotsissa, Suomessa ja Tanskassa lähes 600 kiinteistöä, joissa on 6 miljoonaa neliömetriä toimisto- ja logistiikkatilaa. Kiinteistöjen sijainnit vaihtelevat kaupunkien keskustan kohteista hyvillä sijainneilla sijaitseviin kasvukeskuksiin, joissa on hyvät julkiset kulkuyhteydet ja palvelut. Pitkän aikavälin kasvustrategiaamme kuuluu kiinteistöportfolion jatkuva jalostaminen ja kehittäminen investoimalla uudisrakentamiseen, laajennuksiin ja saneerauksiin sekä yrityskauppoihin. Investointien tarkoituksena on parantaa kassavirtaa ja siten nostaa kiinteistöjen arvoa. Uusia projekteja lisätään vähitellen yritys- ja kiinteistökaupoilla, kehityskohteilla sekä rakennusoikeuksilla.

Toimintamme koostuu kolmesta eri osa-alueesta:

Kiinteistöjohtaminen

Kiinteistöjohtamisemme tehdään läheisessä yhteistyösuhteessa asiakkaidemme kanssa ja se perustuu hyvään liiketoimintaan, vastuullisuuteen sekä innovatiivisuuteen. Näin annamme asiakkaillemme mahdollisuuden saavuttaa omia liiketoimintatavoitteitansa.

Kiinteistökehitys

Castellum investoi jatkuvasti olemassa oleviin kiinteistöihin sekä kehittää uusia kiinteistöportfolioita. Näillä tavoittelemme laadukkaita, kestävämpiä ja vakaampia kiinteistöportfolioita ja sitä kautta lisäämme tuottokykyä. Castellum on myös aktiivinen toimija, joka edistää kaupunkikehitystä ja kasvua.

Transaktiot

Castellumin kehittää kiinteistöportfoliotaan vahvistaakseen yhtiön asemaa johtavana toimijana pohjoismaisissa kasvukaupungeissa. Pitkän aikavälin kasvustrategiaamme kuuluu kiinteistöportfolion jatkuva jalostaminen ja kehittäminen investoimalla uudisrakentamiseen, laajennuksiin ja saneerauksiin sekä uusiin hankintoihin.

Asiakkaat

Joka päivä noin 250 000 ihmistä käy töissä kiinteistöissämme Ruotsissa, Suomessa ja Tanskassa. Toimimme hajautetun organisaation kautta, ja meillä on vahva paikallinen läsnäolo 14:sta kaupungissa ympäri Ruotsia, kuudessa kaupungissa Suomessa sekä Kööpenhaminassa Tanskassa.