Tulevaisuuden työelämä 2024 -webinaari 7.5. klo 9–10. Ilmoittaudu nyt!

Martintalon kehitysprojektit 2023-2024

Iloksemme kerromme Vantaan Martintalon kiinteistössä vuoden 2023 aikana käynnistetyistä kehitystoimenpiteistä. Kehitystoimenpiteet pitävät sisällään mm. energiatehokkuuteen, yleisilmeen parantamiseen sekä viihtyvyyteen ja toiminnallisuuteen liittyviä parannuksia. Osa toimenpiteistä on saatu valmiiksi vuoden 2023 aikana ja osa viimeistellään 2024 aikana. Ylpeänä esittelemme kiinteistön tulevaisuutta, sillä näemme kohteen kehityspotentiaalin yhdessä nykyisten toimintojen kanssa lyömättömänä yhdistelmänä.

”Aloittaessani Castellumilla, yksi iso kokonaisuus oli kiinteistöportfolion skaalaus ja tietysti asiakkaiden tapaaminen. Alkuvuodesta 2023 saimme kiinteistön asiakkailta arvokasta palautetta ja toiveita tulevasta, jonka pohjalta lähdimme kehittämään kiinteistöä kokonaisuutena. Meille on tärkeää pitkät asiakassuhteet, nykyisten asiakkaiden viihtyminen kiinteistössä sekä tietenkin kohteen houkuttelevuus uusille asiakkaille,” pohjustaa Castellumin Asset Manager Annmari Kallioinen.

Ulkoterassi kutsuu viihtymään ja itsepalvelukahvila palvelee 24/7

Kevään 2023 aikana Martintalon sisäänkäynnin yhteyteen on rakennettu viihtyisä terassi asiakkaiden käyttöön. Terassiaikaan siellä voi nauttia ulkoilmasta esimerkiksi kahvitauon merkeissä ja miksei terassilla voi tehdä hetken töitäkin.

Meille on tärkeää, että kiinteistön palvelut palvelevat asiakkaitamme myös perinteisten työaikojen ulkopuolella, joten alkusyksystä ensimmäiseen kerrokseen rakennutettiin itsepalvelukahvila. Itsepalvelukahvilan palvelukonsepti muodostettiin palvelemaan ad hoc tarpeita niin välipalan kuin vaikkapa kokoustarjoiluiden suhteen. Kahvilan tarjoamasta vastaa yhteistyökumppanimme Antell.

Uusia asiakkaita houkuttelee erityisesti sijainti

Olemme saaneet taloon uusia asiakkaita, kuten GS Group, TR Electronic, Loimua, Metrohm, sekä Idemia. Muutostyöt ovat hyvää vauhtia käynnissä ja muutot tapahtuvat loppu- ja alkuvuodesta. Osa asiakkaista onkin jo päässyt aloittamaan uusissa tiloissaan.

”Uusien asiakkaiden silmissä Martintalosta tekee houkuttelevan erityisesti monipuolinen palvelukokonaisuus sekä hyvä sijainti valtateiden ja juna-aseman varrella. Kiinteistö on kätevän matkan päässä lentokentältä, jolloin erityisesti asiakkaat, joilla käy kansainvälisiä vieraita, kokevat Martintalon sijainnin erinomaiseksi. Tilanäytöille tulevat asiakkaamme ovat arvostaneet juuri heille suunniteltuja tilaratkaisuja, joustavuutta lisätilaa tarvittaessa sekä näkemystämme kiinteistön kehittämiseksi.  Myös vastuullisuustoimenpiteemme Castellumin tavoitteisiin perustuen on nostanut arvoaan asiakkaiden päätöksenteossa”, kertoo Castellumin Leasing and Account Manager Dinah Sjöholm.
Martintalo sijaitsee Vantaan Martinlaaksossa, Kehä III:n ja valtatie 3 läheisyydessä.

Martintalo on tunnettu hyvinvointi- ja teknologia-alan asiakkaistaan. Asiakkaiden hyvinvointia tukeaksemme siirsimme kiinteistössä sijaitsevan, yli 500m2 kuntosalin operoinnin meille Castellumille; olemme päivittäneet sekä kuntosalin laitteita että tilan yleisilmettä. Kuntosali ja sen saunatilat ovat asiakkaidemme käytössä, näin ollen olemme osana hyvinvoinnin mahdollistamista.

Hiilineutraaleja käytönaikaisen energiankäytön osalta

Martintalossa siirryttiin jo vuonna 2022 maalämpöön, jolloin kiinteistön käytönaikainen energiankäyttö on hiilineutraalia.  Lämmitys- ja jäähdytysratkaisut ovat näin ollen fossiilittomia. Olemme myös tehneet merkittävän valaisinkartoituksen, jonka pohjalta uudistamme kiinteistön valaistusta.  

Yleisten tilojen parannuksilla kohti parempaa viihtyvyyttä

Kiinteistön yleiset tilat ovat osittain jo läpikäyneet muodonmuutoksen, mutta panostamme laajalla skaalalla yleisten tilojen viihtyvyyteen. Haluamme mahdollistaa erilaisia työskentelytapoja ja -tiloja. Toiseen kerrokseen valmistui Office Center -pientoimistoalueen pienempien yritysten käyttöön tai isompien yritysten lisätilana. Konseptin mukaisesti Office Center -sopimukseen kuuluu tilan lisäksi palveluja, kuten yhteiskäyttökeittiö ja sen palvelut.

Office Centerin läheisyyteen rakentuu lounge-alue – viihtyisä keidas, jonne voi sopia vapaamuotoisemman tapaamisen, tavata muita spontaanisti, tehdä töitä tai istahtaa tauolle.

Havainnekuva 2. kerroksen lounge-tilasta. Suunnittelu ja kuva Design Siri Huovila.

Myös aulapalvelutiskimme siirrettiin uuteen paikkaan ja samalla uudistettiin koko tyyli ja ilme. Puuseppämme teki upeaa työtä ja olemme kovin innoissamme kehittyvästä aula-alueesta.

“Olemme tunnistaneet palvelujen kasvavan merkityksen asiakkaille osana työympäristöä. Martintalo tarjoaa hienot fyysiset puitteet, johon oli kuitenkin tarpeen lisätä nykyajan mukaisia palveluja. Avaralla ja kutsuvalla aulapalvelutiskillä, itsepalvelukahvilalla ja lounge-tilalla sekä päivitetyillä neuvottelutiloilla vastaamme näihin tarpeisiin”, selventää Castellumin Service Development Manager Sanna Hulkko.
Team Martintalo Dinah Sjöholm, Annmari Kallioinen, Sanna Hulkko

Neuvottelutilojen hybridimahdollisuus ja wc-tilojen perusparannuksesta vähemmän vettä kuluttavaksi

Me Castellumilla haluamme luoda tiloja, joissa otetaan huomioon niin viihtyvyys kuin energiatehokkuuskin. Myös hybridityön mahdollisuudet ovat entistä enenevässä määrin merkityksellisiä seikkoja tulevaisuuden työelämässä. Olemme keskittyneet myös neuvottelutilojen parannukseen, mahdollistamalla videoneuvottelukokoukset useammassa yhteisessä käytössä olevissa neuvottelutiloissa.

Kiinteistökehityksen kautta meille on tärkeää, että esimerkiksi vedenkulutus otetaan huomioon yleisten wc-tilojen saneerauksessa. Tästä johtuen olemme valinneet tuotteiksi automaattiset hanat ja vedettömät pisoaarit.

Pysäköinti ja sähköautojen lataus

Yksi selkeimmistä pysäköintiin liittyvistä kehityshankkeista on sähköautojen latauspisteiden asennuttaminen. Kiinteistön pysäköintitalo kattaa yli 800 pysäköintipaikkaa, ja lähdimme toteuttamaan lataustolppien asennusta syksyllä 2023. Asiakkaiden arkea pyrimme tukemaan ja helpottamaan myös omakäyttöautolla sekä yhteiskäyttöpyörillä.

“Olemme panostaneet todella paljon kiinteistön kehitykseen ja kiristimme hieman tahtia vielä vuodenvaihdetta kohden. Kiinteistökehitys on yksi osa mielekästä toimenkuvaani ja alkuvuodesta 2024 meillä on yleisilmeeltään- ja palveluiltaan todella viihtyisä kiinteistö, jossa kliseisesti sanottuna, vain taivas on rajana”, päättää kohteen Asset Manager, Annmari Kallioinen.

Lisää luettavaa

Toimiston merkitys kulttuurinrakentajana

Ceino Kiinteistöhallinta Oy kiinteistöjohtamisen kumppaniksi Castellumin kohteisiin

Martintalon kehitysprojektit 2023-2024

Miten etätyötä ja hybridityöskentelyä tulisi johtaa? Vai tarvitseeko sitä johtaa?