Pohjoismaiden vastuullisin kiinteistösijoitusyhtiö modernisoi ikonisen Lindström Talon

”Aina ei tarvitse rakentaa uutta, sillä vanhan kunnostaminen on ympäristöteko”

Useita vastuullisuuspalkintoja saanut kiinteistösijoitusyhtiö Castellum haluaa palvella asiakkaitaan mahdollisimman hyvin, ja siitä hyvänä esimerkkinä on ikonisen Lindström Talon modernisointi.

Kiinteistösijoitusyhtiö Castellum on Suomen markkinoilla suhteellisen uusi tulokas, mutta Pohjoismaissa yhtiöllä on vankka asema. Toimitiloja tarjoava Castellum toimii Suomessa tällä hetkellä kuudella paikkakunnalla ja tarkoitus on kasvattaa kiinteistösalkkua tuntuvasti.

”Olemme erikoistuneet kiinteistöihin, joilla on hyvä sijainti palveluiden ja liikenneyhteyksien lähellä”, kertoo Castellumin Suomen toimitusjohtaja Henrik Stadigh.

Castellum korostaa olevansa yhtiö, joka kuuntelee asiakkaitaan ja heidän tarpeitaan. Pohjoismainen yritys korostaa olevansa paikallinen toimija myös Suomen markkinoilla.

”Meillä on paikallinen organisaatio Suomessa ja kuuntelemme asiakkaita. Meille asiakkaat ja heidän tarpeidensa ymmärtäminen ovat liiketoiminnan keskiössä”, jatkaa Stadigh.

”Olemme pitkän aikavälin toimija, joka ajattelee asiakkaan parasta.”

– Toimitusjohtaja Henrik Stadigh

Vastuullista omistamista

Kiinteistösijoitusyhtiö Castellum on Pohjoismaissa iso toimija, sen omistamissa kiinteistöissä käy päivittäin töissä noin 250 000 käyttäjäasiakasta.

”Näemme itsemme palveluntarjoajana, emme pelkästään vuokranantajana”, kertoo Stadigh. ”Toimimme pitkällä aikavälillä ja ajattelemme asiakkaan parasta.”

Vastuullisuus on yritykselle tärkeä strateginen painopiste, ja se näkyy kaikessa toiminnassa. Pohjoismaiden vastuullisimmaksi* ja maailman kuudenneksi vastuullisimmaksi* kiinteistösijoitusyhtiöksi valittu Castellum korostaa kestävän liiketoiminnan olevan prioriteetti kaikilla organisaation tasoilla ja hiilineutraaliuteen tähtäävät tavoitteet on asetettu korkealle.

”Meillä vastuullisuus ei ole päälle liimattua, vaan luonteva osa toimintaa jo 90-luvulta asti. Vastuullisuustavoitteemme ovat julkiset, meillä on selkeä tiekartta, ja tavoite olla hiilineutraali vuonna 2030”, kertoo Stadigh.

Tunnettu Lindström Talo modernisoidaan perinteitä kunnioittaen

Helsingin Kalasatamassa sijaitseva ikoninen Lindström Talo täyttää 120 vuotta. Alun perin kaksikerroksisessa talossa toimi ensin pesula ja värjäämö. Myöhemmin taloon tehtiin isoja saneerauksia ja siitä tehtiin viisikerroksinen toimistotalo. Kiinteistösijoitusyhtiö Castellum osti talon marraskuussa 2020 osana isompaa kiinteistökauppaa, ja nyt kiinteistössä tehdään merkittäviä parannuksia kiinteistötekniikkaan.

”Katsomme asiaa pitkällä tähtäimellä, haluamme pitää talosta ja asiakkaista hyvää huolta, vaalia sen historiaa sekä tällä tavoin toimia vastuullisesti”, kertoo Stadigh. ”Näen että meillä on vastuu ylläpitää taloa parhaalla mahdollisella tavalla ja kehittää sitä entisestään vastaamaan asiakkaiden toiveita.”

Vuonna 2022 Lindström Talossa toteutetaan useampi eri energiatehokkuustoimenpide. Viime vuonna valmistunut kaukojäähdytysliittymä mahdollistaa hiilineutraalin jäähdytysmuodon käytöstä poistuvan kylmäaineisiin perustuvan järjestelmän sijaan. Julkisivuvalaisimet vaihdettiin talvella led-valaisimiksi ja alkuvuodesta alkaneessa katto- ja yläpohjaremontissa kunnostetaan sekä talotekniikkaa että ikonisen maamerkin käyttöiän päässä olevaa kattorakennetta. Tavoitteena on talon energiankulutuksen vähentäminen ja sitä kautta myös lämmityksen ja jäähdytyksen aiheuttaman energiankulutuksen pienentäminen. Kyseessä on merkittävä investointi energiatehokkuuteen ja ennen kaikkea rakennuksen elinkaaren pidentämiseen.

Tältä näytti Lindström Talo noin sata vuotta sitten.

”Aina ei tarvitse rakentaa uutta, sillä vanhan kunnostaminen on ympäristöteko”, summaa Stadigh.

Castellumin vastuullisuuskoordinaattori Elmeri Kauko on samaa mieltä. “Yli satavuotiaan talon omistaminen vaatii sitoutumista ja investointeja, mitä pidämme itsestäänselvyytenä Castellumilla.

 “Asiakkaiden toiveiden kuunteleminen ei tarkoita yksinomaan uunituoretta tekniikkaa neuvottelutiloissa tai tiheästi vaihtuvaa sisustusta aulassa. Vastuullinen kiinteistönomistaminen tarkoittaa nykyään myös asiakkaiden päästöseurannan ymmärtämistä ja tukemista. Kiinteistön käytönaikaiset kasvihuonekaasupäästöt koostuvat suurelta osin energiankulutuksesta: kesällä ei saa olla liian kuuma, eikä talvella liian kylmä. Kun kiinteistön energiatehokkuuteen panostetaan pitkällä tähtäimellä, myös asiakkaiden toimitilojen suhteellinen hiilijalanjälki pienenee. Rakennetun ympäristön aiheuttamien päästöjen vähentäminen on Castellumin strategiaan sidottu numeerinen tavoite.”

”Olemme onnistuneet pitämään Lindström Talon relevanttina asiakkaille, sen sijainti on hyvä ja Kalasataman palvelut ovat vieressä. Peruskorjauksen myötä kysyntä lisääntyy ja ikoninen talo säilyy, kyseessä on win-win -tilanne”, tiivistää Stadigh.

Lue lisää Castellumin palveluista täältä.

*Lähde: S&P Global
Alkuperäinen artikkeli: Kauppalehti