Asiakkaamme Advenican kasvun vuodet

Kummelin pienestä toimistosta kaikki lähti

Advenican emoyhtiö on perustettu 1993 Ruotsissa ja Suomen tytäryhtiö aloitti toimintansa loppuvuodesta 2016.   ”Vuoden 2017 alusta asetuimme Kalasataman Kummeliin pieneen alle 14 neliön toimistohotelliin. Kummeliin päädyimme puhtaasti sijainnin vuoksi. Asiakaskuntamme on helppo tulla meille – pääväylät ohjaavat kätevästi Kalasataman alueelle, lentokentältä on helppo kulku sekä tietysti julkiset kulkuyhteydet metrolla ovat todella kätevät”, pohjustaa Advenican toimitusjohtaja Mikael Puska.

Kolmas muutto isoin muutto

Advenica on ollut hurjassa kasvussa ja liikevaihto on tuplaantunut vuosittain. Kasvuvauhti on edellyttänyt myös joustoa toimitilojen suhteen. Jo pelkästään Kummelissa Advenica muutti kahteen kertaan isompiin tiloihin, kullakin kerralla tuplaten neliömääränsä. Kolmas muutto tarkoittikin siirtymistä kokonaan toiseen Lindström Investin (nykyisin Castellum) omistamaan toimistotaloon.  ”Viimeisin muuttomme 2019 vuoden lopulla olikin isompi, eli siirsimme toimitilamme Rantatie Business Parkiin noin 200 neliön tiloihin”, kertoo Puska.

Sijainti, sijainti, sijainti – ja hinta

Tarkoitus oli pysyä samalla alueella. Uuden ja modernin Rantatie Business Parkin laajennusosaan Loikkaan Advenica päätyi turvallisuussyistä ja toimitiloille asetettujen vaatimusten vuoksi. ”Meiltä edellytetään tiettyjä viranomaisten asettamia turvallisuusmääräyksiä, ja näitä meidän tulee kaikessa toiminnassamme noudattaa. Monen asian pitää synkata keskenään: määräykset tilan suhteen ovat yksityiskohtaiset, esimerkiksi seinien paksuuteen ja kerroskorkeuteen liittyen, samoin vartiointi- ja turvatekniikalta sekä aulapalveluilta edellytetään tarkkojen vaatimusten noudattamista”, selventää Puska.

”Se mikä Lindström Investin (nykyisin Castellum) erotti muista toimitilojen tarjoajista, oli puhtaasti se, että he pystyivät tarjoamaan juuri sitä mitä halusimme ja täyttämään toimitilaratkaisussa meiltä edellytettävät määräykset”, Puska jatkaa. Sijainti ja hinta ovat tunnetusti kiinteistökaupoissa merkittävät tekijät. ”Kalasataman alueella neliövuokrat ovat paljon järkevämmät kuin esimerkiksi ydinkeskustassa ja Investin tilojen vuokrataso on erittäin kilpailukykyinen. Se on suuri houkutin yrityksille tulla Kalasataman tyyppisiin kasvaviin keskittymiin, kertoo Puska.

Palvelusta kymmenen pistettä

”Myös palvelun taso ja joustavuus olivat ratkaisevat tekijät – meitä kuunneltiin erityisten tarpeidemme kanssa ja palvelun laatu on ollut erinomaista vastedeskin”. Erityisesti vuokranantajan kiinteistökehitysjohtaja ja palvelupäälliköt saavat työstään kiitosta Puskalta.  ”Arvostan suuresti sitä, että todellakin tehdään se mitä luvataan ja kommunikaatio on avointa. Minulle se on asiakaspalvelua, jos mikä. Kokemukseni perusteella voin suositella Investin kiinteistöjä ja palvelua muillekin”, päättää Puska.

Advenica kehittää, valmistaa ja myy erittäin kehittyneitä kyberturvallisuusratkaisuja ja -palveluja Euroopassa. Yhtiöllä on pitkä kokemus korkealaatuisesta “state-of-the-art” -teknologiasta puolustus- ja turvallisuusalalla sekä kriittisen infrastruktuurin tarpeisiin liittyen kaikilla tietoturvatasoilla. Advenica on yksi neljästä eurooppalaisesta yrityksestä, jolla on IP-salaustuotteita EU-SECRET -tasolle saakka ja sillä on myös kansalliset hyväksynnät useissa Euroopan maissa jopa erittäin salaiseksi luokiteltuihin järjestelmiin saakka.