Fira modernisoi 17-kerroksisen Pasila Towerin

Rakennusalan palveluyhtiö Fira aloittaa Eläketurvakeskukselle vuonna 1976 valmistuneen toimitalon modernisoinnin Helsingin Pasilassa. Peruskorjauksen lisäksi Fira rakentaa taloon modernit toimitilat tuleville uusille vuokralaisille.

Fira on sopinut kiinteistösijoitusyhtiö Castellumin kanssa Kirjurinkatu 3:ssa sijaitsevan Pasila Towerin laajamittaisesta modernisoinnista. Alueen maamerkkinä tunnetussa rakennuksessa on kaikkiaan 26 960 bruttoneliöitä 17:sta kerroksessa. Hankkeen urakkamuoto on projektinjohtourakka. Lue lisää Pasila Towerista.

Rakennuksen peruskorjauksen lisäksi muun muassa talotekniikka päivitetään vastaamaan nykyaikaisia vaatimuksia. Modernisoinnin tavoitteena on myös saavuttaa kiinteistölle LEED-ympäristösertifikaatin Gold-luokka.

On hienoa päästä modernisoimaan näin isoa kohdetta laatu edellä. Lähes 30 000 bruttoneliön kohde on näkyvällä paikalla keskellä kehittyvää Pasilaa. Vuonna 1976 rakennettu kiinteistö ei vastaa tekniikaltaan tai tilaratkaisuiltaan tämän päivän vaatimuksia. Meidän tehtävänämme on antaa rakennukselle uusi elämä modernisoimalla se vastaamaan omistajan sekä käyttäjien vaatimuksia, kertoo Firan modernisoinnin johtaja Mika Lindvall.

Ensimmäinen vaihe kestää noin 11 kuukautta ja urakka valmistuu tämän hetken arvion mukaan kesällä 2023. Projektin lopullinen kesto riippuu tulevien vuokralaisten tarpeista.

Firan modernisointilinja on vastannut viime vuosina useiden toimistotilojen korjaushankkeista. Viimeisimpiä valmistuneita kohteita ovat Varman Valimopark sekä Aalto-yliopistokiinteistöjen Töölön kampus ja A Grid:n startup-keskus.

Lisätietoja:

Fira on rakennusalan rohkea uudistaja. Maailma muuttuu koko ajan ja uskomme, että rakennusalan tulee muuttua sen mukana. Tavoitteenamme on tarjota ylivoimaista palvelurakentamista, jonka keskiössä on asiakas – sekä tietysti ihmiset, jotka tiloja käyttävät. Siksi kehitämme rakentamisen ja asumisen ratkaisuja, jotka huomioivat ympäristön sekä ilahduttavat ja auttavat asiakasta ylittämään tavoitteensa. Olemme merkittävä rakentaja pääkaupunkiseudulla, ja liikevaihtomme oli 225 milj. euroa vuonna 2021. Palvelualueitamme ovat asuntorakentaminen, toimitilarakentaminen, modernisointi sekä putkiremontit ja asuntoperuskorjaukset. #buildingmovement